Think inside the box

SPH Verpakkingen B.V. is uw partner voor al uw verpakkingen en dozen.

FSC logo

SPH in het nieuws

Het gaat goed met SPH Verpakkingen in Hoogeveen. Het bedrijf trekt de komende weken in een groter pand aan de Stephensonstraat. Dagblad van het Noorden nam er alvast een kijkje.
http://www.dvhn.nl/archief/Altijd-tegen-de-wind-in-lopen

sph in het nieuws

‘U kunt wel inpakken' staat buiten op wervende posters van SPH Verpakkingen. Dat geldt deze weken ook voor het bedrijf zelf, want de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Stephensonstraat is volop gaande. Slechts een paar panden verwijderd van de plek waar SPH zo'n 16 jaar begonnen is. Die jas knelde echter te veel. En met een nieuwe machine op komst was een ruimer onderkomen gewoon noodzakelijk.
,,We verdubbelen zo'n beetje in oppervlakte'', zegt eigenaar Marc Haitsma. ,,En op de nieuwe plek, zo vlak aan de weg, kunnen we ons gezicht beter laten zien.'' Die zichtbaarheid is volgens hem nodig want het bedrijf, waar tien mensen werken, wil ook de regionale markt beter bedienen. ,,We fungeren steeds meer als verlengstuk van de inkoop binnen bedrijven, geven advies en denken mee. Dan moet je laten weten dat je er bent.''

Gezonde bedrijfsvoering

Met de uitbreiding van zijn bedrijf, hoopt Haitsma binnen vijf jaar de omzet te kunnen verdubbelen. ,,Dat zal ook extra werkgelegenheid geven, al is het niet ons hoofddoel. Dat is een gezonde bedrijfsvoering.'' Een derde van de activiteiten van SPH Verpakkingen bestaat uit de productie van golfkartonnen verpakkingen in de eigen fabriek. Maar veruit de meeste activiteiten bestaan uit de groothandelsfunctie op gebied van verpakkingsmateriaal, van tape en noppenfolie tot spanbanden om dozen.

Lijkdozen voor dieren

SPH Verpakkingen is groot geworden met de productie van golfkartonnen dozen, in alle soorten en maten. Een product waar eigenlijk altijd wel behoefte aan is en makkelijk te recyclen. De industriële verpakkingen zijn onder meer bestemd voor de cosmeticasector, diervoeding en toeleveranciers in de bouw.
Soms haalde het Hoogeveense bedrijf de landelijke media. Zoals in 1998, toen Haitsma op de proppen kwam met kartonnen lijkdozen voor dieren, speciaal bedoeld voor begrafenissen van huisdieren.

Pack4Send (http://www.pack4send.nl/)

Maar nieuwe markten en initiatieven dienen zich aan. Zo is Haitsma naast zijn huidige bedrijf begonnen met Pack4Send , een formule die de klant werk uit handen neemt. Hij geeft een voorbeeld. ,,Stel iemand heeft op Marktplaats een Chinese vaas verkocht aan een inwoner van Amsterdam. Hoe zorg je dat ie heel overkomt? Nou, breng 'm maar naar een van onze vijf noordelijke kantoren, waaronder een in Hoogeveen, waar ze de vaas niet alleen zorgvuldig inpakken, maar ook versturen. En dat tegen een concurrerende prijs.'' Haitsma heeft er hoge verwachtingen van. Webshops maken ook van deze dienst gebruik. ,,Nu bestaat 80 procent van de klanten nog uit bedrijven en 20 procent uit particulieren. Maar ik denk dat deze percentages binnen vijf jaar zijn omgedraaid.''

Bij de zoektochten naar nieuwe uitdagingen is het volgens de ondernemer vooral zaak om tégen de wind in te bewegen en niet met de flow mee te gaan. ,,Vergelijk het maar met vliegeren. Dat ding krijg je alleen de lucht in door tegen de wind in te lopen. Zo werkt dat bij mij nou ook.''

BRON: DVHN